Hej

Så kul att du har hittat till min blogg! Jag ska börja med att presentera mig själv och berätta lite kort om vad jag kommer att skriva om och dela med mig av här framöver. 

porträtt

Jag heter Anneli och är en frilansande illustratör baserad i Malmö. Här bor jag tillsammans med min partner August och vår femåriga mopspekingese Frank. Just nu läser jag min sista kurs och får efter 3 års plugg äntligen ta ut min kandidatexamen i Visuell kommunikation

Innan dess har jag jobbat inom gröna yrken och är i grunden utbildad floristAtt jobba med växter har varit superkul och jag har under åren lärt mig mycket genom både utbildning, jobb och kunniga kollegor samtidigt som mitt egna intresse har vuxit.

Kew gardens 2014

Detta är någonting jag bland annat kommer att skriva mer om! Jag kommer framförallt nörda ner mig i det jag tycker är så himla spännande växters funktioner i den naturliga livsmiljön. Svara på frågor om och undersöka varför de heter och ser ut som de gör och kanske lite historia. Skötselråd finns det redan många kunniga som skriver om det kommer jag inte gå in på här. Om det inte efterfrågas!  

Varför ser de karakteristiska bladen på Monsteran ut som de gör egentligen? Troligtvis för att klimatet de lever i ofta är regnig och blåsigt. Genom att ha hål och flikar i bladen är det alltså större chans att bladen håller sig intakta och överlever det påfrestande klimatet. Så himla smart! Skiss: Av mig

Jag kommer också prata om illustration – såklart! Tankar och process i mina egna projekt, tips kring olika material och verktyg och kanske tips och tricks om man vill komma igång själv. Eller redan är igång och vill ha inspiration. 

Sammanfattat: Växter, illustration och inspiration. Det kommer med största sannolikhet dyka upp några DIYs för den som är intresserad av växter också. 

Hoppas att du ska trivas här! Du får mer än gärna presentera dig i kommentarerna och har du redan nu förslag på något du gärna vill läsa om så får du gärna berätta det med.

Prenumerera på Plant PPLs nyhetsbrev

* indicates required

Klicka gärna på hjärtat om du gillar inägget så vet jag vad jag ska skriva mer av i framtiden.

2

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.